Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

100 χρόνια γυμνού στην οθόνη

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On line



Απολογισμό... ερωτισμού 100 ετών κάνει ο ελληνικός κινηματογράφος στο δωδεκάωρο φιλμ «Το σινεμά γυμνό» στο οποίο παρελαύνουν από το βωβό «Δάφνις και Χλόη», μέχρι τον θρυλικό Κώστα Γκουσγκούνη και τη «Στρέλλα»!

«Θελήσαμε να καταγράψουμε την ιστορία του ερωτισμού στον ελληνικό κινηματογράφο από τη γέννησή του μέχρι σήμερα» λέει ο σεναριογράφος Δημήτρης Κολιοδήμος για το ντοκιμαντέρ «Το σινεμά γυμνό» (σκηνοθετεί ο Βάσος Γεώργας) με θέμα το γυμνό και το ερωτικό στοιχείο στον ελληνικό κινηματογράφο περιλαμβάνει αποσπάσματα από 680 ταινίες και συνεντεύξεις από δεκάδες πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και «αναλυτές» του είδους.

Η έρευνα-και το υλικό- που ξεκινά από τον βωβό «Κλέφτη» του Βιλάρ στις αρχές του 20ού αιώνα και τον πρώτο «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» και διατρέχει όλο το γυμνό σώμα του ελληνικού κινηματογράφου. Με πολλές ώρες υλικού σ΄ ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε δύο μορφές: την κινηματογραφική, διάρκειας 104΄ και την τηλεοπτική, σε 12 ωριαία επεισόδια και κασετίνα DVD.

«Η προσέγγιση του θέματος είναι τέτοια», λέει ο σκηνοθέτης Βάσος Γεώργας, «ώστε η σειρά να απευθύνεται και στον απλό θεατή, που δεν είναι λάτρης του ελληνικού κινηματογράφου, ούτε ρέκτης αυτού που συνηθίζεται να αποκαλείται "πορνό", πλην όμως θέλει να μάθει τα πάντα γύρω από το... "κινηματογραφικό σεξ", αλλά και στον σινεφίλ, κλείνοντάς του με νόημα το μάτι».

Μέσα από μια πληθώρα συνεντεύξεων με κινηματογραφιστές και μελετητές (παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς, κριτικούς κινηματογράφου κ.ά.) ξετυλίγεται η ιστορία του ερωτισμού και της απεικόνισης του γυμνού (ανδρικού ή γυναικείου) σώματος στον ελληνικό κινηματογράφο, πιάνοντας όλες τις «πτυχές» των ερωτικών προτιμήσεων (ετεροφυλόφιλων, ομοφυλόφιλων, λεσβιακών).

Έτσι, οι συνεντεύξεις καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα ανθρώπων (ηθοποιοί του χθες και του σήμερα, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, δημοσιογράφοι, κριτικοί της Έβδομης Τέχνης, άνθρωποι του πνεύματος). Ομιλούν πρόσωπα που δημιούργησαν τις υπό συζήτηση ταινίες- Γκουσγκούνης, Μπέρτο, Τίνα Σπάθη κ.ά.- αλλά και άνθρωποι που μπορούν τεκμηριωμένα και με γοητευτικό τρόπο να τις σχολιάσουν.

Τα αποσπάσματα των ταινιών παρεμβάλλονται σε χρονικά διαστήματα τέτοια, ώστε να «ξεκουράζεται» ο θεατής από τον λόγο των ομιλητών. Συχνά, πάλι, οι παρεμβάσεις της εικόνας και του ήχου λειτουργούν αντιστικτικά στα όσα λέγονται από αυτούς. Και στις δύο περιπτώσεις αποκαλύπτουν συνεχώς την Ιστορία του ελληνικού σινεμά, χωρίς να παραβλέπεται το ευρύτερο κοινωνικοϊστορικό πλαίσιο της εποχής εντός της οποίας οι ταινίες αυτές δημιουργήθηκαν.

Στόχος κάθε επεισοδίου είναι να «αφηγηθεί» την ύπαρξη και παρουσία γυμνού στον ελληνικό κινηματογράφο μ΄ έναν τρόπο που να δίνει το ιδιαίτερο στίγμα της κάθε περιόδου/ εποχής και να έχει μια προσέγγιση σοβαρή, άμεση, τεκμηριωμένη και με αποδεκτές δόσεις ερωτισμού. Με δυο λόγια, κάθε αυτόνομο επεισόδιο έχει τη μορφή ενός κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ και, συνάμα, τη δραματική κορύφωση μιας ταινίας μυθοπλασίας.

ΙΝFΟ
«Το σινεμά γυμνό» θα κάνει πρεμιέρα στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας», θα προβληθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου στην αίθουσα «Τόνια Μαρκετάκη» και, στη συνέχεια, στον «Μικρόκοσμο» της Λεωφόρου Συγγρού στις 8 Απριλίου.

Σπίτια της ηδονής και Λεσβιακοί Αύγουστοι

Στα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς «Το σινεμά γυμνό» καταγράφεται ο εγχώριος κινηματογραφικός ερωτισμός σε κεφάλαια όπως:

Ερωτισμός ή Πορνογραφία: «Είναι υποκειμενική υπόθεση», απαντούν στο ερώτημα οι περισσότεροι συντελεστές του ελληνικού σινεμά που μιλούν στο ντοκιμαντέρ του Βάσου Γεώργα, την ώρα που προβάλλονται αποσπάσματα ταινιών από τον Βιλάρ, στις αρχές του 20ού αιώνα και το θρυλικό φιλμ «Δάφνις και Χλόη» του Ορέστη Λάσκου (που θεωρείται ως το πρώτο ελληνικό γυμνό στην οθόνη) ώς το «Σπίτι της ηδονής» του ΄61 του Γιώργου Ζερβουλάκου.

«Οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές». Ήτοι οι Φίνος Φιλμς και Καραγιάννης- Καρατζόπουλος. Που «κονταροχτυπήθηκαν» στα ταμεία -μέχρι να αρχίσει να κλέβει εισιτήρια η έλευση της τηλεόρασης- και με τολμηρές ταινίες που άφησαν εποχή, όπως «Κατήφορος», «Νόμος 4000», «Κόκκινα φανάρια», «Τρούμπα ΄67», αλλά και «Το μέχρι το πλοίο» του Αλέξη Δαμιανού κ.ά.

«Ο κόσμος της νύχτας» με διάφορες «Λολίτες της Αθήνας», «ανεξάρτητες» ή «δεύτερες» ταινίες μικρών εταιρειών ως τη μοναδική, άγρια, δεκαετία του ΄70 όταν μέσα στη χούντα... απελευθερώνεται ο συντηρητισμός μας με ταινίες όπως «Το κορίτσι και το άλογο» του Βαγγέλη Σερντάρη, «Διαμάντια στο γυμνό κορμί σου», «Πιο θερμή και από τον ήλιο», «Ερωτομανείς», «Ιδιωτική ζωή» του Όμηρου Ευστρατιάδη, «Λεσβιακός Αύγουστος» του Ερρίκου Ανδρέου.

«Από το μαλακό στο σκληρό πορνό». Στην εποχή που το ελληνικό σινεμά δεν διστάζει να καταγράψει με ακραίο ρεαλισμό τα γυμνά κορμιά και τις σεξουαλικές πράξεις με τη φρενίτιδα των... κοντινών πλάνων:«Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει», «Το παλαμάρι του βαρκάρη» κ.ά.

«Αγγελικές και δαιμονικές μορφές» στις αρχές του ΄70 τιτλοφορείται η εποχή του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου με ταινίες όπως «Ευδοκία», «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα», «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, «Οι απέναντι», «Μανία», «Μ΄ αγαπάς», «Μανία» του Γιώργου Πανουσόπουλου, «Μπέττυ» του Δημήτρη Σταύρακα, «Ρεμπέτικο», «Οh Βabylon» του Κώστα Φέρρη, «Η τιμή της αγάπης» της Τόνιας Μαρκετάκη, «Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί» της Φρίντας Λιάππα, «Άγγελος» του Γιώργου Κατακουζηνού, «Ηλεκτρικός άγγελος» του Θανάση Ρεντζή.


«Τρέχανε στις ερωτικές ταινίες σαν τον λύκο...»

ΤΙΝΑ ΣΠΑΘΗ (ηθοποιός): «Τόσοι και τόσοι κάνανε ερωτικό σινεμά, γιατί κατηγορούν εμένα; Εγώ τι έχω, τον ιό;».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ (ηθοποιός): «Είναι απαραίτητο στον άντρα να είναι σεξουαλικός». ΟΜΗΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ (σκηνοθέτης): «Είχαμε χούντα, κι εμείς οι ηλίθιοι πηγαίναμε να κάνουμε ερωτικές ταινίες». ΝΟΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΟΣ (ηθοποιός): Γιατί κατακρίνουν τον ερωτικό κινηματογράφο; Σινεμά δεν είναι κι αυτός;».

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ (ηθοποιός): «Στο σινεμά ανακαλύψαμε ότι το φιλί δεν είναι μόνο στο μάγουλο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΤΣΙΝΗΣ (παραγωγόςδιανομέας): «Ήταν διψασμένος ο άντρας να δει ένα στήθος, ένα αισθησιακό κορμί».

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΗΣ (ηθοποιός, σκηνοθέτης, αιθουσάρχης): «Τρέχανε στις ερωτικές ταινίες σαν τον λύκο που ψάχνει στα χιόνια για να φάει»

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 23.00 ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

πηγη ΤΑ ΝΕΑ Οn line

«Μας στρέφουν στα σκυλάδικα»





«Υπάρχει κάποιος λόγος να εφαρμοστεί η  απόφαση αυτή σε όλους  ανεξαιρέτως;» ρωτάει ο  Ορφέας Περίδης. «Όσοι ενοχλούν ή δεν έχουν  την  πρέπουσα ηχομόνωση, ή δεν έχουν σωστό  εξαερισμό, να κλείνουν. Όσοι όμως  είναι  εντάξει, γιατί να τους επιβάλλεται η  απαγόρευση;»
Εκπληξη κατ΄ αρχάς: «Είναι σίγουρο;». Και αμέσως μετά: «Αποκλείεται να το εφαρμόσουν». Κάπως έτσι αντέδρασαν οι ιδιοκτήτες μπαρ και μικρών μουσικών σκηνών στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, να σταματάει η μουσική στις 23.00 και τις Παρασκευές, Σάββατα, αργίες στη 01.00. Απόφαση που αφορά χώρους μέχρι 200 ατόμων, που ως επί το πλείστον παίζουν μουσική με ντιτζέι ή αντλούν από την αστείρευτη (όπως φαίνεται) κοινότητα της νεώτερης γενιάς μουσικών .

Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση ενός σταρ των μικρών χώρων, του Κωστή Μαραβέγια: «Γιατί το κάνουν; Θέλουν να αφορίσουν το νέο αίμα;». Ένας άλλος εκπρόσωπος της νεώτερης γενιάς, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, αναρωτιέται: «Είδαν ότι κινδυνεύουν τα σκυλάδικα και θέλουν να τα ενισχύσουν;».

Δεν είναι βέβαια τόσο απλό. Γιατί μπαράκια και μικρά μουσικά στέκια κατακλύζουν και γειτονιές της Αθήνας, όπου ο οικιστικός ιστός είναι πυκνός και τα ηχεία τους μπορεί να «βγαίνουν» στην... τουαλέτα του παρακείμενου διαμερίσματος. Γιατί λοιπόν τούς έχει δοθεί εξαρχής άδεια μουσικής; Δεν τους έχει δοθεί, είναι η απάντηση. Ή, αν τους έχει δοθεί, ισχύει μέχρι τις 23.00 κι εκείνοι συνεχίζουν με την ανοχή του δήμου. Άλλωστε μέχρι τώρα δεν ήταν ο δήμος που φρόντιζε να εφαρμόζονται οι αποφάσεις ή να επιβάλλονται οι κυρώσεις, αλλά η Αστυνομία. Ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων δίνει όμως εφεξής το δικαίωμα στη Δημοτική Αστυνομία να παρατείνει ή να περικόπτει το ωράριο λειτουργίας.

«Το θέμα είναι απλό. Αν βρίσκεσαι σε κατοικημένη περιοχή με κόσμο και δεν έχεις ηχομόνωση, να σταματάει η μουσική στις 23.00» λέει η βουλευτής Επικρατείας Μάγια Τσόκλη,μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κάτοικος της πολύβουης οδού Ηρακλειδών.

«Αν δεν ενοχλείς όμως, δεν υπάρχει λόγος να σταματάει η μουσική.

Πρακτικό είναι το θέμα, όχι ηθικό.

Αλλά εδώ βλέπουμε μπαρ που δεν έχουν ούτε καν άδεια για μουσική να έχουν τα ηχεία έξω και να μη γίνεται τίποτα...».

Το τι αναγράφεται στην άδεια και με ποια κριτήρια τη ζητάει ο επιχειρηματίας, είναι επίσης ένα θέμα. «Αν έχεις άδεια νυχτερινού κέντρου», λέει ο ιδιοκτήτης της ιστορικής «Αρχιτεκτονικής» Τηλέμαχος Ιωσήφ, «τότε πληρώνεις 5% δημοτικά τέλη. Αν έχεις άδεια μπαρ, πληρώνεις 2%. Επίσης, αν δηλώσεις χώρο 200 ατόμων δεν υπόκεισαι στους υγειονομικούς ελέγχους που έχουν τα νυχτερινά κέντρα. Το Υγειονομικό έρχεται εφάπαξ και τελειώνεις».

Και η μουσική; «Ο νόμος υπάρχει και δίνει άδεια μουσικής στα μπαρ (χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση) μέχρι τις 23.00. Αν κάνεις αίτηση, σου δίνουν και δίωρη παράταση- αν δεν ενοχλεί η μουσική». Κατά τη γνώμη του το μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Ίδια είναι η άποψη και της ιδιοκτήτριας του μαγαζιού με λάιβ μουσική «Τrova» (στο Μοναστηράκι), Αγάπης Παπαδοπεράκη: «Ουσιαστικά λένε ότι θα εφαρμόσουν τον νόμο - γιατί ο νόμος υπάρχει. Αν το κάνουν, μιλάμε για πλήρη καταστροφή. Γιατί εμείς, τι πουλάμε; Δεν πουλάμε ουίσκι, πουλάμε μουσική. Αν μας κλείσουν, ο δήμος θα χάσει ένα τεράστιο ποσό από δημοτικά τέλη».

«Υπάρχει μια τάση του κόσμου να προτιμάει τους μικρούς χώρους για να ακούσει μουσική και να πιει το ποτό του κι αυτό δεν είναι περίεργο σε εποχές οικονομικής κρίσης. Όμως τέτοια μέρη έχουν φτάσει πλέον στο σημείο ίσα να συντηρούνται. Αν εφαρμοστεί η απαγόρευση, θα μας τσακίσουν», προσθέτει ο ιδιοκτήτης του «Πυρήνα» Γιάννης Κασίμης.

GP Μπαχρέιν: Ο Alonso νικητής στο 1-2 για τη Ferrari

πηγη Rally GR


14/3/2010 4:14 μμ




O Fernando Alonso κατέκτησε τη νίκη στο ντεμπούτο του με τη Ferrari και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά από το Ιαπωνικού Grand Prix του 2008. O Felipe Massa ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Scuderia, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, ενώ ο Lewis Hamilton με τη McLaren συμπλήρωσε το βάθρο.


GP Μπαχρέιν 2010: Αγώνας
Α/ΑΝοΟδηγόςΟμάδα-ΚινητήραςΓύροιΧρόνος/Διαφ.Μ.Ω.Τ.Θ. Εκ.
18Fernando AlonsoFerrari491:39:20.396186.2733
27Felipe MassaFerrari4916.099185.7712
32Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes4923.182185.5514
45Sebastian VettelRed Bull-Renault4938.799185.0681
54Nico RosbergMercedes4940.213185.0245
63Michael SchumacherMercedes4944.163184.9037
71Jenson ButtonMcLaren-Mercedes4945.280184.8688
86Mark WebberRed Bull-Renault4946.360184.8356
915Vitantonio LiuzziForce India-Mercedes4953.008184.63112
109Rubens BarrichelloWilliams-Cosworth491:02.489184.34011
1111Robert KubicaRenault491:09.093184.1389
1214Adrian SutilForce India-Mercedes491:22.958183.71610
1317Jaime AlguersuariToro Rosso-Ferrari491:32.656183.42118
1410Nico HulkenbergWilliams-Cosworth481 γύρος180.10013
1519Heikki KovalainenLotus-Cosworth472 γύροι178.10521
1616Sebastien BuemiToro Rosso-Ferrari46Ηλεκτρικά183.12415
1718Jarno TrulliLotus-Cosworth46Υδραυλικά175.13120
Εγκαταλείψεις
-22Pedro de la RosaBMW Sauber-Ferrari28Υδραυλικά180.99314
-21Bruno SennaHRT-Cosworth17Εγκατάλειψη168.12023
-24Timo GlockVirgin-Cosworth16Κιβώτιο173.69719
-12Vitaly PetrovRenault13Ανάρτηση179.65617
-23Kamui KobayashiBMW Sauber-Ferrari11Υδραυλικά178.82416
-25Lucas Di GrassiVirgin-Cosworth2Υδραυλικά165.62922
-20Karun ChandhokHRT-Cosworth1Ατύχημα141.06024
Ταχύτερος γύρος
-8Fernando AlonsoFerrari451:58.287

3-0 Η ΑΕΚ

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On line




Πιο εύκολα απ' ότι ανέμενε, η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Καβάλας. Το 3-0 είναι ένα άνετο σκορ και προσφέρει ηρεμία στον Μπάγιεβιτς για τη συνέχεια της περίδου.

Τα γκολ πέτυχαν: ο Μπλάνκο στο 32' με χτύπημα πέναλτυ (ανατροπή του Καφέ από τον Ντομπρασίνοβιτς), ο Λεονάρντο στο 50' και ο Μαντούκα στο 81'.

Διαιτήτευσε ο Σιδηρόπουλος.

Κίτρινες: Ορούμα, Μουρ, Τζιμπούρ.

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο(68' Μαντούκα), Σκόκο, Μπλάνκο (88' Χέρσι), Τζιμπούρ (84' Νέμεθ).

Καβάλα: Ιτάνζ, Ντικρόκ, Μουρ, Ψωμάς, Παβίσεβιτς , Οικονόμου, Λάκης (46' Σμόλαρεκ), Ντομπρασίνοβιτς (54' Σόσιν), Ιωάννου (33' Γιάννου), Ορούμα, Ονουάτσι.

Νέο σοκ για τον Ολυμπιακό!

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On line




Μόνο με θαύμα μπορεί πλέον ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Στο «Καραϊσκάκη», ο ΠΑΣ του Νίκου Αναστόπουλου, υποχρέωσε την ομάδα του Μπάντοβιτς σε ισοπαλία με σκορ 2-2 και πλέον οι «κόκκινοι» μπαίνουν σε βαθιά περίοδο εσωστρέφειας και παρατεταμένης κρίσης.
Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη. Ο ΠΑΣ είχε καλύτερη φυσική κατάσταση, διεκδίκησε ακόμη και τη νίκη, ενώ τα δύο του γκολ προήλθαν από κόντρες! Ο Ολυμπιακός, χωρίς σύστημα , αλλά με πάθος, ήθελε να πάρει τη νίκη και τους βαθμούς, αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό γκολκίπερ Ζαφειρόπουλο, την αλλαγή του Σικαλιά, ο οποίος έφυγε τραυματίας μετά σύγκρουση στο δοκάρι!

Στο 36' ο Μπουχάν έκανε σουτ, η μπάλλα κόντραρε στον Αβραάμ και ήρθε το 0-1. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και στο 39' ισοφάρισε(1-1) με τον Νταρμπισάιρ. Και στο 44' ο Λούα Λούα με έξοχο τρόπο έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ(2-1). Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν! Στο 51' ο Σίσιτς με φάουλ έστειλε τη μπάλλα μόλις άουτ και στο 53' σε σουτ του Καζναφέρη και κόντρα της μπάλλας στο πόδι του Μέλμπεργκ, έγινε το 2-2! Ακολούθως, ο κόσμος γκρίνιαζε στις εξέδρες, το άγχος ήταν βαρύ για τους παίκτες των γηπεδούχων και ο ΠΑΣ απειλούσε στις αντεπιθέσεις με νέο γκολ. Στο 79' ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά ανάγκασε τον Ζαφειρόπουλο σε ωραία εκτίναξη , ενώ μετά η μπάλλα χτύπησε στο δοκάρι! Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ στο 84' έδιωξε βολίδα του Αβραάμ και στις καθυστερήσεις έγινε ...ιπτάμενος και απέκρουσε «κεραυνό» του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ο ΠΑΣ αν ήταν ψύχραιμος ο Ντιμπαλά στο τέλος θα έφτανε στους βαθμούς της νίκης, σε έναν θρίαμβο. Αλλά και το ισόπαλο αποτέλεσμα, είναι σούπερ για τον Αναστόπουλο.

Διαιτήτευσε ο Ντάκος (Ξάνθης).
Κίτρινες: Μπακαγιόκο, Μέλμπεργκ, Βάντερσον, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νικοπολίδης.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Μπράβο (70' Λεονάρντο), Αβραάμ , Τοροσίδης , Μαρέσκα(70' Στολτίδης), Λεντέσμα (77' Γ. Παπαδόπουλος), Ζαϊρι, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς( 30' Ζαφειρόπουλος), Ντάσιος, Κώτσιος, Βάντερσον(63' Στάθης), Μαϊστόροβιτς, Ρόβας, Καζναφέρης (64' Τζάνης), Μπουχάν, Σίσιτς, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο.

Ο Βύντρα έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟ

πηγη ΤΑ ΝΕΑ Οn line



Ο Λουκάς Βύντρα σκόραρε στο 72' και ο Παναθηναικός έφυγε νικητής από την Τρίπολη σε βάρος του Αστέρα (1-0). Με τη νίκη αυτή, οι «πράσινοι» έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Παναθηναικός είχε την πρωτοβουλία από το α' μέρος, αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, ουσιαστικά, έχει να δείξει δύο σουτ, από τον Καραγκούνη (5' ) και τον Βύντρα (24' ). Στην πρώτη περίπτωση ο Ντεγκρά απέκρουσε και στη δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 34' σε ανατροπή του Καρέρα από τον Τζόρβα. Στο ημίχρονο οι παίκτες και των δύο ομάδων βγήκαν από τα αποδυτήρια και επέστρεψαν στους πάγκους, αφού στα αποδυτήρια ήταν έντονη η μυρωδιά από τη χρήση δακρυγόνων που είχε γίνει εκτός γηπέδου! Τελικά, άνοιξαν κάποιες πόρτες η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια «καθάρισε» και οι παίκτες επέστρεψαν σε αυτά. Λέγεται ότι έγινε χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία, επειδή οπαδοί του Παναθηναικού προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο.

Στο β' μέρος το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τον Παναθηναικό να καταφέρνει τελικά να πάρει τη νίκη με το γκολ του Βύντρα στο 72'. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το έργο των «πρασίνων» έγινε πιό εύκολο. Ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Φυτανίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο διαιτητής Τριτσώνης (Αθήνας), έδειξε επίσης κίτρινη κάρτα στους Βίλτσες, Καρντόσο, Μπαρτολίνι-Σαριέγκι και Νίνη.

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Καρντόσο (69' Λαμπρόπουλος), Λαδάκης, Καρέρα (64' Ρόκας, 83' Ρίος), Εντερ, Βίλτσες, Τσέζαρεκ.

Παναθηναικός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (43' Μαρίνος), Σαριέγκι, Καντέ (64' Νίνης), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (89’ Μπιάρσμιρ), Λέτο, Σισέ.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι οδηγούν στον... Βαλβέρδε

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On-line

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ



Αγαπητός στους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους ο  Ερνέστο  Βαλβέρδε γνωρίζει την ομάδα και τη φιλοσοφία της και είναι εργατικός.  Ολα αυτά συνηγορούν  υπέρ της επιστροφής του
Ζητείται επειγόντως καταξιωμένος προπονητής στον Ολυμπιακό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζει τις αποσκευές του για να αναλάβει την πειραϊκή ομάδα. Τα πειράματα με την αλλαγή προπονητών τέσσερις φορές(!) απέτυχαν τη φετινή σεζόν και βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που έχουν εγκλωβίσει τους «ερυθρόλευκους». Ελλιπής προετοιμασία, τραυματισμοί σε αριθμό ρεκόρ 24 ποδοσφαιριστών, φτωχό ρόστερ, έλλειψη σχεδιασμού, πρόσωπα σε λάθος θέσεις.

Η απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδείχθηκε λανθασμένη κίνηση από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Βάσκος τεχνικός οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του νταμπλ την προηγούμενη σεζόν και πλήρωσε για τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο είχε κάνει ο ηγέτης της πειραϊκής ομάδας και με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς (2004-05). Ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ έχασε την πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στην ισοβαθμία με τη Λίβερπουλ, όπου μέτρησε η διαφορά τερμάτων. Παρ΄ όλα αυτά, ο Σ. Κόκκαλης δεν ανανέωσε τη συνεργασία με τον «Ντούσκο»!

Τη φετινή σεζόν υπήρξε ρεκόρ αλλαγών στον πάγκο. Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά υπήρξε τέσσερις φορές αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον άπειρο Τιμούρ Κετσπάγια, οι Μπάντοβιτς- Νινιάδης ανέλαβαν προσωρινά για να προσληφθεί ο Ζίκο. Ο «λευκός Πελέ» έμεινε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο για τέσσερις μήνες και αποχώρησε με την ετικέτα του αποτυχημένου. Ακολούθησε νέο πείραμα στην πλάτη του Ολυμπιακού με τους σκάουτερ Μπάντοβιτς- Νινιάδη σε ρόλο προπονητών. Και οι δύο έχουν όρεξη, μεγάλη θέληση και βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας, αλλά δεν φτάνουν αυτά. Χρειάζεται πείρα. Και η πείρα δεν αποκτάται από πέντε ή δέκα ματς, αλλά σε βάθος χρόνου. Επομένως, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους για το θέμα της πρόσληψης του νέου τεχνικού.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για την αναγέννηση του Ολυμπιακού. Είναι αγαπητός στους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους, γνωρίζει την ομάδα και τη φιλοσοφία της, είναι εργατικός και δεν του έβγαλαν τυχαία στην Ισπανία το παρατσούκλι «μυρμήγκι». Αφιερώνει πολλές ώρες στις προπονήσεις, δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές σε φυσική κατάσταση και τακτική. Η φιλοσοφία του ταιριάζει με αυτή του Ολυμπιακού. Ο Σ. Κόκκαλης δεν φαίνεται να θέλει να κάνει νέο πείραμα και θεωρεί ότι θα έχει την ησυχία του με τον Βαλβέρδε στον πάγκο. Τι απομένει; Αν το συμβόλαιο θα είναι διάρκειας δύο ή τριών ετών. Η διοίκηση του Ολυμπιακού παραδέχεται ότι έχουν γίνει λάθη τη φετινή σεζόν, δέχεται την κριτική γιατί η ομάδα βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν δέχεται την απαξίωση. Διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ έλεγαν ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει τους 12 τίτλους τα τελευταία 13χρόνια και ότι ο πρόεδρος θα κάνει αυτό που πρέπει για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Σήμερα ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Τσιρώνης και ο διευθυντής επικοινωνίας Γιάννης Μώραλης θα παραστούν στην σύσκεψη που θα γίνει στο ΟΑΚΑ για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει στις 21 του μήνα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν την παρουσία τριών εισαγγελέων στο μεγάλο ντέρμπι και μία σειρά μέτρων από την Αστυνομία για την ομαλή μετακίνηση των μελών της αποστολής στο ΟΑΚΑ. Ο Μήτρογλου που έχει υποστεί κάταγμα ρινικού οστού θα υποβληθεί σήμερα σε ιατρικό έλεγχο. Οι Ντάρμπισιρ, Ντάτολο, Ζεβλάκοφ, Ντομί ακολούθησαν χθες πρόγραμμα αποθεραπείας.

Φορτωμένοι με κάρτες είναι 8 παίκτες του Ολυμπιακού. Στο όριο βρίσκονται οι Στολτίδης, Ντιόγκο, Μήτρογλου, Πάντος (τρεις κίτρινες κάρτες), Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μαρέσκα (έξι κίτρινες).

●●● Ο Ολυμπιακός με χθεσινή ανακοίνωση ενημερώνει τους φιλάθλους ότι η διάθεση των εισιτηρίων (45 ευρώ) για τον αγώνα ρεβάνς με την Μπορντό θα γίνει σήμερα και αύριο (10.00- 20.00) με τηλεφωνική αγορά. Για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων εκτός Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί και παραλαβή εισιτηρίων στη Γαλλία.

Χωρίς μουσική μετά τη μία

πηγη ΤΑ ΝΕΑ Οn-line

Λουκέτο θα βάζει στο εξής ο Δήμος Αθηναίων σε όσες καφετέριες και μπαρ παίζουν μουσική μετά τη μία το βράδυ.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χωρούν μέχρι 200 άτομα πρέπει να κλείνουν τη μουσική στις έντεκα το βράδυ από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη, και στη μία το βράδυ την Παρασκευή, το Σάββατο, τις αργίες και τις παραμονές αργιών.

«Πρέπει επιτέλους και οι άνθρωποι που μένουν σε περιοχές που είναι γεμάτες με τέτοια καταστήματα να μπορέσουν να ηρεμήσουν τα βράδια», επισήμανε χθες στα «ΝΕΑ» ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαδάκης, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αφορά τα λεγόμενα κέντρα διασκέδασης που χωρούν περισσότερα από 200 άτομα, αλλά εκείνα που είναι μικρότερης χωρητικότητας, είτε έχουν ορχήστρα είτε όχι.

Έως τώρα τα καταστήματα έπαιζαν μουσική έως αργά με την ανοχή του δήμου, αφού στις άδειες των περισσοτέρων αναγράφεται ότι μπορούσαν να έχουν μουσική έως τις έντεκα το βράδυ. «Σε περίοδο κρίσης, κατά την οποία ήδη έχουμε περιορίσει τις ημέρες λειτουργίας, η επιβολή τέτοιων μέτρων μας καταδικάζει», είπε χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» η Μαρία Σαμπάτ, ιδιοκτήτρια του κλαμπ Αλμάζ στο Γκάζι. Έτοιμοι για αντιδράσεις είναι καταστηματάρχες και σε άλλες περιοχές του Κέντρου. «Θα ζητήσουμε από τον δήμο να νομιμοποιηθεί αυτό που ήδη συμβαίνει», λέει ο Κώστας Σκουλικαράκης, ιδιοκτήτης του Circus Βar στη Σκουφά. «Δηλαδή, να κλείνει η μουσική τις καθημερινές στις τρεις και Παρασκευή- Σάββατο στις πέντε. Στον καιρό της κρίσης που το κόστος λειτουργίας έχει ανέβει, δεν γίνεται να περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας».

Σύμφωνα με στελέχη του δήμου, η Δημαρχιακή Επιτροπή που πρότεινε στο Συμβούλιο τη λήψη αυτών των μέτρων στηρίχτηκε στον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Ο Κώδικας δίνει το δικαίωμα στη Δημοτική Αστυνομία να παρατείνει ή να περικόπτει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Θα ξεκινήσουν έλεγχοι σε μπαρ και καφετέριες που βρίσκονται σε περιοχές όπως το Θησείο, το Γκάζι, το Κολωνάκι, οι Αμπελόκηποι

Προβλήματα στις συγκοινωνίες την Πέμπτη

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On-line


Χωρίς λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και προαστιακό θα μείνει την Πέμπτη η Αθήνα.

Ο ΗΣΑΠ και το Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Τέλος, θα ακυρωθούν οι πτήσεις λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ακύρωση πτήσεων

Όλες τις πτήσεις του δικτύου της θα ματαιώσει η Aegean Airlines, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Αλλάζουν, επίσης, οι ώρες αναχώρησης στις παρακάτω πτήσεις της Τετάρτης: A3 137 Θεσσαλονίκη- Αθήνα, αναχώρηση στις 22:45 αντί 23:20, A3 136 Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αναχώρηση στις 22:45 αντί 23.30 και A3 606/607 Αθήνα-Λονδίνο-Αθήνα, αναχώρηση από Αθήνα στις 14:45 αντί 17:20 και αναχώρηση από Λονδίνο στις 17:45 αντί 20:20 (τοπική ώρα).


Απεργία ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία προανήγγειλε κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση το συνδικάτο αναφέρει: «δεν θα γίνουμε αυτόχειρες, ούτε θα χειροκροτήσουμε την αφαίμαξη και την ακύρωση των κατακτήσεών μας».

Επίσης, συνεχίζουν τις δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10:00 έως τις 12:00, οι δικαστικοί υπάλληλοι μέχρι και την Παρασκευή.

Κλειστοί παραμένουν έως και το βράδυ της Πέμπτης οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας, καθώς απεργούν οι υπάλληλοι των δήμων.

Άγρια κερδοσκοπία στα καύσιμα

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On-line

«Στα ύψη» έχει σκαρφαλώσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πωλείται ακόμα και πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα αύξηση της τιμής, λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ.

Με πρόσχημα την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, οι πρατηριούχοι επέβαλαν αυξήσεις στην τιμή λιανικής πώλησης, 10 έως 12 λεπτών το λίτρο, ενώ η αύξηση του φόρου δικαιολογούσε αύξηση έως 8 λεπτά.

Τον τελευταίο μήνα, οι αυξήσεις των φόρων και η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία «φούσκωσαν» την τιμή κατά 27 λεπτά περίπου.

Η αμόλυβδη πωλείται κατά 50 λεπτά ακριβότερα σε σχέση με το Μάρτιο του 2009.

Χθες, η αμόλυβδη επωλείτο στην Κρήτη κατά μέσο όρο έναντι 1,56 ευρώ το λίτρο και στα περισσότερα πρατήρια της Αττικής κοντά στα 1,40 ευρώ.

Με βάση τις τιμές που δηλώθηκαν στο Παρατηρητήριο Τιμών, από τη μέση τιμή 1,283 ευρώ το λίτρο την Δευτέρα 1 Μαρτίου, χθες, η μέση τιμή έφτασε το 1,375. Η ανώτατη τιμή (στο Λασίθι της Κρήτης) σκαρφάλωσε το 1,561 ευρώ το λίτρο, από 1,45 ευρώ την 1η Μαρτίου.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα οδηγούν, μάλιστα, πολλούς καταναλωτές στα φθηνότερα πρατήρια... γειτονικών χωρών,

Η Ελλάδα είναι σήμερα η τρίτη πιο ακριβή χώρα της ΕΕ στα καύσιμα και στην βόρεια Ελλάδα πολλοί οδηγοί περνούν πλέον τα σύνορα με τη Βουλγαρία, για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ σε τιμές 0,90 - 1 ευρώ το λίτρο.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η hard core Τζούλια και οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ

πηγη Πρώτο ΘΕΜΑ online


Ένα «ερασιτεχνικό» βίντεο με επαγγελματικές προδιαγραφές που μέσα σε να πρωινό κρεμάστηκε στα περίπτερα ως αυστηρώς ακατάλληλο, ένα project που θα χρυσώσει την πρωταγωνίστρια και την εταιρεία παραγωγής, ένας «ακέφαλος» συμπρωταγωνιστής αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένα άδειο μπουκάλι σαμπάνιας, μάνατζερ που ακολουθούν την πελάτισσά τους μέχρι το τζακούζι του ξενοδοχείου, σεξουαλικές «ενισχύσεις» έπειτα από μια βόλτα σε sex shop, μια βίλα στην ακριβότερη περιοχή της Αθήνας και ένα συμφωνητικό που οι ελεγκτές της ΥπΕΕ (τέως ΣΔΟΕ) προσπαθούν να εντοπίσουν, χτυπώντας το μαύρο χρήμα.

Τα αθώα τερτίπια της Τζούλιας Αλεξανδράτου ενθουσίαζαν και κάποιες φορές εξίταραν την κοινή γνώμη. Οι προκλητικές εμφανίσεις και η δεδομένη άγνοια κινδύνου τη μετέτρεψαν σε πρωταγωνίστρια της μεσημεριανής ζώνης και των blogs στο Διαδίκτυο. Όμως το σκληρό και άκρως επαγγελματικό πορνό με «ιδιωτικές» στιγμές της Τζούλιας φαίνεται να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κύκλωμα, που προσπαθεί να θησαυρίσει μετατρέποντας τη «βασίλισσα της πίστας» σε «βασίλισσα του ελεύθερου έρωτα»!

Το σκληρό πορνό: Όποιος διαφωνήσει με τον χαρακτηρισμό είτε δεν έχει δει ποτέ του ταινίες μόνο για ενηλίκους είτε αποδέχεται τα λεγόμενά της περί ιδιωτικών στιγμών που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν χωρίς την άδειά της. Το επίμαχο βίντεο είναι μια επαγγελματική δουλειά από μια εταιρεία που ειδικεύεται στο σκληρό πορνό. Ο
φωτισμός είναι προσεγμένος και η πρωταγωνίστρια κοιτά την κάμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Μια κάμερα η οποία κινείται στον χώρο αποδεικνύει ότι υπάρχει κάμεραμαν - και μάλιστα με κάμερα επαγγελματικής ποιότητας. Αυτή η «ιδιωτική» στιγμή έγινε σίγουρα σε σουίτα ξενοδοχείου, αφού σε κάποια πλάνα φαίνονται καθαρά οι πλαστικές παντόφλες που μοιράζονται στους πελάτες. Το μοντάζ είναι προσεγμένο, αποκρύπτοντας το πρόσωπο του άνδρα που κάνει έρωτα με την Τζούλια, ενώ σε πολλές σκηνές η λήψη φαίνεται να έχει γίνει από δύο κάμερες.

Το συμφωνητικό και η ΥπΕΕ: Αυτό το έγγραφο ψάχνουν οι ελεγκτικές αρχές και, αν καταφέρουν να το ανακαλύψουν, τότε θα ξεκινήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπαλλήλων της ΥπΕΕ που ερευνούν την υπόθεση, η Τζούλια Αλεξανδράτου συμφώνησε με την εταιρεία SIRINA μια πάγια αμοιβή για να συμμετάσχει στο πορνό και ένα ποσοστό επί των πωλήσεων του DVD. Με τη δικαιολογία του «ερασιτεχνικού κλεμμένου βίντεο» η πρωταγωνίστρια δεν εμφανίζεται να έχει πάρει αμοιβή και άρα να διαπράττει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Ποσοστό απο την αμοιβή της πρωταγωνίστριας εκτιμούν οι Αρχές ότι έχουν πάρει και οι δύο μάνατζερ, ο Σπύρος Ρέβης και ο Μένιος Φουρθιώτης. Το τιράζ που διατίθεται στα περίπτερα αγγίζει τις 200.000 μέχρι στιγμής και έχουν πουληθεί σχεδόν όλα τα αντίτυπα. Με δεδομένη τιμή αγοράς τα 20 ευρώ, ο τζίρος θα έχει ήδη αγγίξει τα 4 εκατ. ευρώ!

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών πήγαν στα γραφεία της εταιρείας για να βρουν τα τιμολόγια και όλα τα έγγραφα, αλλά οι υπεύθυνοι… συμπωματικά ήταν εκτός Αθηνών. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας βρίσκεται στη Μάνη και στους ισχυρισμούς της «πρωταγωνίστριας» ότι δεν γνώριζε τίποτα, απαντά ότι «όλα έγιναν απόλυτα νόμιμα και έχω στην κατοχή μου όλα τα έγγραφα και συμφωνητικά για να το αποδείξω». Η ΥΠΕΕ έχει αποφασίσει να ξεσκεπάσει όσους έχουν στήσει τη σούπερ μπίζνα μαύρου χρήματος και σύντομα θα ξεκινήσει έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία και της Αλεξανδράτου, μεταξύ αυτών και η περίφημη βίλα της Εκάλης που υποτίθεται ότι αγόρασε το πρώην μοντέλο «δουλεύοντας σαν το σκυλί», όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει.

Ο παραγωγός: Ο Δημήτρης Σειρηνάκης θέλησε να κάνει περήφανο τον πατέρα του εξελίσσοντας τη SIRINA, μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει ως στόχο να απογειώσει το ελληνικό πορνό! Στα 33 του ονειρεύεται να «δημιουργήσει» και να πλασάρει στην αγορά την πρώτη Ελληνίδα πορνοστάρ. Οι κινήσεις του στη βιομηχανία του πορνό έγιναν σταδιακά και με σχέδιο. Αρχικά έκανε την παραγωγή της πρώτης ελληνικής ταινίας πορνό μετά την εποχή του Γκουσγκούνη με τον ευφάνταστο τίτλο «Μια παρθένα στα μπουζούκια» και πρωταγωνιστή τον John Βαρβάτο. Ο «προικισμένος» Ελληνας πέρασε από πολλά τηλεοπτικά πλατό και διαφήμισε την εταιρεία του Σειρηνάκη. «Θέλω να δώσω στο ελληνικό πορνό τη λάμψη του εξωτερικού», έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο παραγωγός. Το «know how» φαίνεται να το διδάχθηκε από τον Γάλλο Μαρκ Ντορσέλ, πετυχημένο παραγωγό ερωτικών ταινιών, που διατηρεί φιλικές σχέσεις και με τον Ιαν Σκοτ, τον Γάλλο πορνοστάρ που φέρεται να αντικαθιστά τη σαμπάνια στις «ιδιωτικές» στιγμές της Τζούλιας. Ο Σειρηνάκης ζει σε ένα απλό διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, κυκλοφορεί με ένα μαύρο Hummer H3, έκανε έναν γάμο κι ένα παιδί, αλλά έπειτα από έναν χρόνο πήρε διαζύγιο.

Ο πρωταγωνιστής: Είτε τον λένε Γιώργο και κατάγεται από την ελληνική ύπαιθρο είτε, όπως όλα δείχνουν, ονομάζεται Ιαν Σκοτ και μεγάλωσε μιλώντας γαλλικά, ο άνδρας που έκανε ευτυχισμένη την Τζούλια είναι ένας επαγγελματίας πορνοστάρ, με προσόντα που μπορεί κάποιος να βρει στο you-porn… H Τζούλια κάνει ότι δεν γνωρίζει τον Γάλλο ηθοποιό, αλλά το προσεκτικό μάτι των συναδέλφων αποκάλυψε το τατουάζ που έχει χτυπήσει στον δεξί του ώμο, ενώ ένα γρήγορο ψάξιμο στο Ιnternet λύνει κάθε απορία. Το πραγματικό του όνομα είναι Yannick Dambrinne, έχει ύψος 1,85 μ. και στο βιογραφικό του στη Wikipedia υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη η… συνεργασία του με την Αλέξανδράτου, με ημερομηνία 2010!

Οι managers: Σπύρος Ρέβης - Μένιος Φουρθιώτης. Το «αφεντικό» και η «βιτρίνα» πίσω από την ξανθιά καλλονή. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τον Σπύρο Ρέβη, έναν εκκεντρικό τύπο που πριν από 15 χρόνια έγινε αναγνωρίσιμος
συμμετέχοντας σε trash τηλεοπτικές εκπομπές. Τότε προωθούσε μοντέλες και υποψήφιες τραγουδίστριες στον χώρο της showbiz. Τον Οκτώβριο του 2004 όμως το Τμήμα Ηθών έκανε αιφνιδιαστική έφοδο σε σουίτα του ξενοδοχείου «Hilton» και συνέλαβε τον Ρέβη κι ένα μοντέλο. Ο μάνατζερ κατηγορήθηκε για μαστροπεία, αλλά
όταν έφθασε η ώρα της δίκης το κακούργημα μετατράπηκε σε απλό πλημμέλημα. Ο Ρέβης έχει βίλα στην Εκάλη, κυκλοφορεί με πολυτελή αυτοκίνητα, έχει μανία με τα τιγρέ υφάσματα, φοράει μέικ-απ όλες τις ώρες της ημέρας και φέρεται ως ο άνθρωπος που καθοδηγεί την Αλεξανδράτου. Αυτός κλείνει τις συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, καθορίζει τις φωτογραφήσεις και τις αμοιβές της Τζούλιας. Από την άλλη, την είσπραξη αλλά και την εκπροσώπηση της πελάτισσας στα τηλεοπτικά μέσα έχει αναλάβει ο Μένιος Φουρθιώτης. Ακολουθεί την Τζούλια σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, ενώ σε εκείνον μιλά η Τζούλια στο ξενοδοχείο πριν ξεκινήσει το σκληρό πορνό. Αυτός έχει χρεωθεί και τον ρόλο του «εισπράκτορα» στις αρπαχτές στην επαρχία. Αυτός είχε πάρει τις φωτογραφίες της Αλεξανδράτου με τις τόπλες εμφανίσεις και γυρνούσε από εφημερίδα σε εφημερίδα ζητώντας 5.000 ευρώ για το «νέο» στήθος της πελάτισσάς του. Αυτός διέρρευσε στον Τύπο ότι η Τζούλια «κλαίει» στη βίλα της για το κακό που της έκαναν και αυτός φυσικά την πήρε από το χεράκι το βράδυ της ίδιας μέρας για μια βόλτα σε ένα sex shop!

PAGANI Zonda Frecce Tricolori

πηγή Peritroxon.gr


Η Zonda δημιούργησε μία ειδική έκδοση προς τιμή της Ιταλικής ομάδας πιλότων ΄΄Frecce Tricolori΄΄ για τον εορτασμό των πεντηκοστών γενεθλίων της. Η Frecce Tricolori, είναι κατασκευασμένη από carbon και αλουμίνιο, χρησιμοποιεί κινητήρα της Mercedes 670 ίππους και για τα 0-200 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,3΄΄.

Porsche 918 Spyder Concept

πηγη ΑutoBild.gr

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο, με υβριδική και όχι μόνο αύρα, αποκάλυψε η Porsche στη φετινή Έκθεση της Γενεύης.
Πέρα από τα αναρίθμητα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά… καλούδια του εντυπωσιακού –ομολογουμένως- αυτού πρωτοτύπου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχεδίαση του, παραπέμποντας, εμμέσως πλην σαφώς, στον αντικαταστάτη της Carrera GT! Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αμέσως μετά το πέρας της Έκθεσης να δηλώσουν εγγράφως, σε οποιοδήποτε dealer της μάρκας, το ενδιαφέρον τους για την αγορά της 918 Spyder(!), κίνηση που ουσιαστικά θα δώσει το πράσινο φως ώστε το εν λόγω μοντέλο να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.
Στον τεχνικό τομέα, με βάση τα όσα έχουν έως τώρα ανακοινωθεί, την κίνηση στο ανοιχτό 2θέσιο πρωτότυπο, προσφέρει ένας V8 κινητήρας με απόδοση που ξεπερνά τους 500 ίππους στις 9.200 σ.α.λ. συνεπικουρούμενος μάλιστα από δύο ηλεκτροκινητήρες (από έναν σε κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 218 ίππων, καθώς και το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, το αμάξωμα των μόλις 1.490 κιλών είναι σε θέση να «γυρίζει» στο μεγάλο «Ρίγκ» στον εντυπωσιακό χρόνο των 7 λεπτών και 30 δλ., όταν την ίδια στιγμή απαιτεί χρόνο μόλις 3,2 δλ. για την τυπική επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. ¨Ο,τι καλύτερο δηλαδή, μιας και παραπλεύρως στο stand της Porsche φιγουράρει ένα ακόμα υβριδικό μοντέλο, με αγωνιστική χροιά, η GT3 R Hybrid, αλλά και η υβριδική νέα Cayenne. _Χ.Α.

Η σκόνη της Σαχάρας «πνίγει» το λεκανοπέδιο

πηγή ΤΑ ΝΕΑ On-line


Τόνοι σκόνης από την έρημο Σαχάρα έχουν καλύψει από νωρίς το πρωί τον Αττικό ουρανό. Η υγρασία και η βροχή συνθέτουν ένα σκηνικό αποπνικτικό για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τα πελάγη, ενώ πυκνό χιόνι έχει καλύψει περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Σε ότι αφορά τη λασποβροχή, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα μας, αν και όχι στην ένταση της σημερινής ημέρας.

Όπως εξηγούν, τις τελευταίες μέρες, η άνοδος της θερμοκρασίας, οι διαρκείς νοτιάδες και η υγρασία, είχαν ως αποτέλεσμα, τα σωματίδια της σκόνης που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική να μένουν εγκλωβισμένα στην υγρή ατμόσφαιρα δίνοντας στον ουρανό αυτή την κιτρινωπή όψη.

Όταν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, η σκόνη έπεσε με την μορφή βροχής στο έδαφος.

Οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και οι έντονες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα δημιούργησαν προβλήματα στις συγκοινωνίες - ακτοπλοϊκές και οδικές.

Ειδικότερα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Κυλλήνη και Πάτρα, ενώ κλειστό είναι και το Ρίο - Αντίρριο.

Μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, δεν περνούν τη γέφυρα, για λόγους ασφαλείας, τα φορτηγά μεγάλης επιφάνειας, τα φορτηγά κενά φορτίου, καθώς και τα δίκυκλα.

Απαγορευτικό απόπλου υπάρχει και από τον Αγ. Κωνσταντίνο, καθώς και από το λιμένα του Βόλου.

Μόνο με κλειστού τύπου πλοία εκτελούνται τα δρομολόγια από Κεραμωτή για Λιμένα Θάσου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια μεταξύ Καβάλας - Πρίνου.

Στο λιμάνι του Πειραιά, δεν απέπλευσε στις 7.25 το Blue Star «Πάρος», ενώ το Blue Star «Ιθάκη» απέπλευσε στις 7.35 από τον Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο και έφθασε μόνο μέχρι τη Σύρο.


Χιόνια σε Μακεδονία-Θράκη

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε πολλές ορεινές περιοχές, ενώ «λουκέτο» έβαλαν τα σχολεία στους νομούς Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ τα χιόνια έφτασαν και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στα ορεινά των νομών Γρεβενών, Καστοριάς και Πιερίας, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας - Βλάστης Κοζάνης.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Πέλλας και Καρδίτσας, ενώ έκλεισε ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Αραιές νιφάδες χιονιού πέφτουν και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του νομού, ενώ στο Δήμο Ασβεστοχωρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Το ύψος του χιονιού στην πόλη της Καστοριάς φθάνει τα 20 εκατοστά, ενώ στην περιφέρεια του νομού είναι πολύ περισσότερο, φθάνοντας ακόμη και το ένα μέτρο στα ορεινά του Νομού Καστοριάς. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει ήδη στους δρόμους.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Υπόθεση δέκα λεπτών

πηγή ΤΑ ΝΕΑ On-line


Ο Παναθηναικός είχε ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα, σημείωσε τρία γκολ σε βάρος του Λεβαδειακού και φυσικά, πήρε και πάλι κεφάλι στη βαθμολογία.

Οι «πράσινοι» λοιπόν έφτασαν λίγο δύσκολα στο3-0. Κι αυτό, όχι επειδή δεν είχαν φάσεις για γκολ νωρίτερα, αλλά επειδή δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν.

Από το πρώτο μέρος, η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δύχτια. Ο Σισέ είχε δοκάρι στο 27', ενώ έχασε ευκαιρία και στο 24' . Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Μπλάζιτς, «νίκησε» τον Λέτο στο 20' και τον Καραγκούνη στο 36', ενώ η κεφαλιά του Καντέ στο 41' ήταν άουτ.

Τα γκολ: Στο 64' ο Σαλπιγγίδης εκμεταλεύτηκε ασίστ του Μαρίνου και με πλασέ έκανε το 1-0 «λυτρώνοντας» τον Παναθηναικό. Στο 71' έγινε το 2-0 με δυνατό συρτό σουτ του Λέτο, ενώ το 3-0 έκανε ο Σισέ στο 74' με διπλή προσπάθεια σε πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης (ανατροπή από Κόλτζο). Ο Γάλλος σούταρε, απέκρουσε ο Μπλάζιτς, αλλά με νέα προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δύχτια. Αυτό ήταν το 21ο γκολ του Σισέ στη Σούπερ Λίγκα.

Ο διαιτητής Βοσκάκης (Ρεθύμνου) έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπεγκόνια.

Παναθηναικός: Τζόρβας, Μαρίνος (67' Μπιάρσμιρ), Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Καραγκούνης (75' Ρουκάβινα), Σισέ (81’ Πετρόπουλος).

Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Μπράνκο, Κόλτζος, Μαρτορέλ, Αλεξίου, Ζησόπουλος, Μπεγκόνια, Αμπουμπακάρι (86’ Μαχαίρας), Βασιλείου (59' Σερτζίνιο), Μπάρκογλου, Αγκάλι (82’ Σόλα).

Δυνατή «ροπαλιά»


πηγή ΤΑ ΝΕΑ On-line


Ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό. Κι ήταν απίστευτη «ροπαλιά», αφού αυτή η νίκη συνεπάγεται «σωτηρία» για τον Ηρακλή και ... αποχαιρετισμό στα όπλα για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μένουν απλά πέντε βαθμούς πίσω βαθμούς πίσω από τον Παναθηναικό αλλά υποχωρούν παράλληλα στην τρίτη θέση, με τον ΠΑΟΚ να είναι μόνος στη δεύτερη. Η βαθμολογία: στην κορυφή: Παναθηναικός 58, ΠΑΟΚ 56, Ολυμπιακός 53.

Ο Ηρακλής έφτασε τους 31 βαθμούς και αισθάνεται πλέον άνετος αφού η διαφορά με τις ομάδες που κινδυνεύουν είναι έξι βαθμοί. Πως είναι η κατάταξη: Ηρακλής και Πανιώνιος από 31, Αστέρας και Εργοτέλης από 30, Λάρισα 27, Ξάνθη 25, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννενα από 24. Τελευταίος ο Πανθρακικός με 12.

Σε ότι αφορά το ματς: Ο Ηρακλής κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, μόλις στο 6' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάρα.Το πέναλτι έκανε ο Μέλμπεργκ, όταν ανέτρεψε τον Κομπαγιάσι.

Αυτό είναι ένα στοιχείο για τον Ηρακλή. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα Φερνάρνεζ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ξόδεψε το α' μέρος χωρίς ουσιαστική απειλή προς την εστία του Ηρακλή, αλλά στο β' πίεσε. Κι όσες φορές χρειάστηκε, ο Φερνάντες ήταν εκεί.

Ετσι, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, είχε σωτήριες επεμβάσεις στο 56' (πρόλαβε την κεφαλιά του Ντάρμπισιρ), στο 67' (απέκρουσε σουτ του Μαρέσκα), στο 72' (κεφαλιά εξ' επαφής του Μήτρογλου), στο 77' (κεφαλιά του Τοροσίδη)!

Ο διαιτητής Δαλούκας (Θεσσαλίας) απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ιάκομπ (στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων), ενώ παρατήρησε επίσης τους Πίτου Γκαρσία, Φερνάντεζ - Μέλμπεργκ, Πάντο, Α. Παπαδόπουλο, Λούα Λούα


Ηρακλής:Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Λέκι, Μάρτος, Καρλίνιος, Πίτου Γκαρσία (73' Ριμόλντι), Κομπαγιάσι (61' Επσταϊν), Μάρα, Μιλάνο (82' Γιάντσης), Ιάκομπ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος (46' Μήτρογλου), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ, Μπράβο, Τοροσίδης, Στολτίδης, Μαρέσκα, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ (76' Γιάννης Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (57' Ζαϊρί).