Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δυνατή «ροπαλιά»


πηγή ΤΑ ΝΕΑ On-line


Ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό. Κι ήταν απίστευτη «ροπαλιά», αφού αυτή η νίκη συνεπάγεται «σωτηρία» για τον Ηρακλή και ... αποχαιρετισμό στα όπλα για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μένουν απλά πέντε βαθμούς πίσω βαθμούς πίσω από τον Παναθηναικό αλλά υποχωρούν παράλληλα στην τρίτη θέση, με τον ΠΑΟΚ να είναι μόνος στη δεύτερη. Η βαθμολογία: στην κορυφή: Παναθηναικός 58, ΠΑΟΚ 56, Ολυμπιακός 53.

Ο Ηρακλής έφτασε τους 31 βαθμούς και αισθάνεται πλέον άνετος αφού η διαφορά με τις ομάδες που κινδυνεύουν είναι έξι βαθμοί. Πως είναι η κατάταξη: Ηρακλής και Πανιώνιος από 31, Αστέρας και Εργοτέλης από 30, Λάρισα 27, Ξάνθη 25, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννενα από 24. Τελευταίος ο Πανθρακικός με 12.

Σε ότι αφορά το ματς: Ο Ηρακλής κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, μόλις στο 6' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάρα.Το πέναλτι έκανε ο Μέλμπεργκ, όταν ανέτρεψε τον Κομπαγιάσι.

Αυτό είναι ένα στοιχείο για τον Ηρακλή. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα Φερνάρνεζ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ξόδεψε το α' μέρος χωρίς ουσιαστική απειλή προς την εστία του Ηρακλή, αλλά στο β' πίεσε. Κι όσες φορές χρειάστηκε, ο Φερνάντες ήταν εκεί.

Ετσι, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, είχε σωτήριες επεμβάσεις στο 56' (πρόλαβε την κεφαλιά του Ντάρμπισιρ), στο 67' (απέκρουσε σουτ του Μαρέσκα), στο 72' (κεφαλιά εξ' επαφής του Μήτρογλου), στο 77' (κεφαλιά του Τοροσίδη)!

Ο διαιτητής Δαλούκας (Θεσσαλίας) απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ιάκομπ (στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων), ενώ παρατήρησε επίσης τους Πίτου Γκαρσία, Φερνάντεζ - Μέλμπεργκ, Πάντο, Α. Παπαδόπουλο, Λούα Λούα


Ηρακλής:Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Λέκι, Μάρτος, Καρλίνιος, Πίτου Γκαρσία (73' Ριμόλντι), Κομπαγιάσι (61' Επσταϊν), Μάρα, Μιλάνο (82' Γιάντσης), Ιάκομπ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος (46' Μήτρογλου), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ, Μπράβο, Τοροσίδης, Στολτίδης, Μαρέσκα, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ (76' Γιάννης Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (57' Ζαϊρί).

1 σχόλιο: