Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι οδηγούν στον... Βαλβέρδε

πηγη ΤΑ ΝΕΑ On-line

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ



Αγαπητός στους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους ο  Ερνέστο  Βαλβέρδε γνωρίζει την ομάδα και τη φιλοσοφία της και είναι εργατικός.  Ολα αυτά συνηγορούν  υπέρ της επιστροφής του
Ζητείται επειγόντως καταξιωμένος προπονητής στον Ολυμπιακό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζει τις αποσκευές του για να αναλάβει την πειραϊκή ομάδα. Τα πειράματα με την αλλαγή προπονητών τέσσερις φορές(!) απέτυχαν τη φετινή σεζόν και βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που έχουν εγκλωβίσει τους «ερυθρόλευκους». Ελλιπής προετοιμασία, τραυματισμοί σε αριθμό ρεκόρ 24 ποδοσφαιριστών, φτωχό ρόστερ, έλλειψη σχεδιασμού, πρόσωπα σε λάθος θέσεις.

Η απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδείχθηκε λανθασμένη κίνηση από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Βάσκος τεχνικός οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του νταμπλ την προηγούμενη σεζόν και πλήρωσε για τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο είχε κάνει ο ηγέτης της πειραϊκής ομάδας και με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς (2004-05). Ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ έχασε την πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στην ισοβαθμία με τη Λίβερπουλ, όπου μέτρησε η διαφορά τερμάτων. Παρ΄ όλα αυτά, ο Σ. Κόκκαλης δεν ανανέωσε τη συνεργασία με τον «Ντούσκο»!

Τη φετινή σεζόν υπήρξε ρεκόρ αλλαγών στον πάγκο. Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά υπήρξε τέσσερις φορές αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον άπειρο Τιμούρ Κετσπάγια, οι Μπάντοβιτς- Νινιάδης ανέλαβαν προσωρινά για να προσληφθεί ο Ζίκο. Ο «λευκός Πελέ» έμεινε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο για τέσσερις μήνες και αποχώρησε με την ετικέτα του αποτυχημένου. Ακολούθησε νέο πείραμα στην πλάτη του Ολυμπιακού με τους σκάουτερ Μπάντοβιτς- Νινιάδη σε ρόλο προπονητών. Και οι δύο έχουν όρεξη, μεγάλη θέληση και βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας, αλλά δεν φτάνουν αυτά. Χρειάζεται πείρα. Και η πείρα δεν αποκτάται από πέντε ή δέκα ματς, αλλά σε βάθος χρόνου. Επομένως, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους για το θέμα της πρόσληψης του νέου τεχνικού.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για την αναγέννηση του Ολυμπιακού. Είναι αγαπητός στους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους, γνωρίζει την ομάδα και τη φιλοσοφία της, είναι εργατικός και δεν του έβγαλαν τυχαία στην Ισπανία το παρατσούκλι «μυρμήγκι». Αφιερώνει πολλές ώρες στις προπονήσεις, δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές σε φυσική κατάσταση και τακτική. Η φιλοσοφία του ταιριάζει με αυτή του Ολυμπιακού. Ο Σ. Κόκκαλης δεν φαίνεται να θέλει να κάνει νέο πείραμα και θεωρεί ότι θα έχει την ησυχία του με τον Βαλβέρδε στον πάγκο. Τι απομένει; Αν το συμβόλαιο θα είναι διάρκειας δύο ή τριών ετών. Η διοίκηση του Ολυμπιακού παραδέχεται ότι έχουν γίνει λάθη τη φετινή σεζόν, δέχεται την κριτική γιατί η ομάδα βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν δέχεται την απαξίωση. Διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ έλεγαν ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει τους 12 τίτλους τα τελευταία 13χρόνια και ότι ο πρόεδρος θα κάνει αυτό που πρέπει για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Σήμερα ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Τσιρώνης και ο διευθυντής επικοινωνίας Γιάννης Μώραλης θα παραστούν στην σύσκεψη που θα γίνει στο ΟΑΚΑ για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει στις 21 του μήνα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν την παρουσία τριών εισαγγελέων στο μεγάλο ντέρμπι και μία σειρά μέτρων από την Αστυνομία για την ομαλή μετακίνηση των μελών της αποστολής στο ΟΑΚΑ. Ο Μήτρογλου που έχει υποστεί κάταγμα ρινικού οστού θα υποβληθεί σήμερα σε ιατρικό έλεγχο. Οι Ντάρμπισιρ, Ντάτολο, Ζεβλάκοφ, Ντομί ακολούθησαν χθες πρόγραμμα αποθεραπείας.

Φορτωμένοι με κάρτες είναι 8 παίκτες του Ολυμπιακού. Στο όριο βρίσκονται οι Στολτίδης, Ντιόγκο, Μήτρογλου, Πάντος (τρεις κίτρινες κάρτες), Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μαρέσκα (έξι κίτρινες).

●●● Ο Ολυμπιακός με χθεσινή ανακοίνωση ενημερώνει τους φιλάθλους ότι η διάθεση των εισιτηρίων (45 ευρώ) για τον αγώνα ρεβάνς με την Μπορντό θα γίνει σήμερα και αύριο (10.00- 20.00) με τηλεφωνική αγορά. Για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων εκτός Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί και παραλαβή εισιτηρίων στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου